Paprikás-kukoricás csirke
2007 október 29. | Szerző: kaspy |

Hozzávalók:
Egy csirkemell
Két zöld vagy piros, de mindenképpen élénk színû paprika
Három zöldhagyma
Egy doboz kukoricakonzerv vagy mirelit kukorica
Egy evõkanál olaj
Két evõkanál szójamártás
Két evõkanál sherry
Egy kisebb gyömbérgyökér
Elõkészítés:
a csirkét kicsontozzuk, kockára vágjuk, a paprikát
leszeleteljük, a hagymát ujjnyi darabokra vágjuk, a konzerv kukoricát
lecsorgatjuk, a mirelitet megfõzzük.
Fõzés: az olajat fölforrósítjuk, egy percig átsütjük a hagymát és a
gyömbért. Hozzáadjuk a csirkét, addig rázogatjuk, míg el nem kezd
barnulni. Ekkor beleöntjük a szóját és a sherryt, majd egy perc múlva a
paprikát. Három percig sütjük, tálaljuk
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: