Paprikás-kukoricás csirke

 

Hozzávalók:



Egy csirkemell



Két zöld vagy piros, de mindenképpen élénk színû paprika



Három zöldhagyma



Egy doboz kukoricakonzerv vagy mirelit kukorica



Egy evõkanál olaj



Két evõkanál szójamártás



Két evõkanál sherry



Egy kisebb gyömbérgyökér





Elõkészítés:


a csirkét kicsontozzuk, kockára vágjuk, a paprikát

leszeleteljük, a hagymát ujjnyi darabokra vágjuk, a konzerv kukoricát

lecsorgatjuk, a mirelitet megfõzzük.




Fõzés: az olajat fölforrósítjuk, egy percig átsütjük a hagymát és a

gyömbért. Hozzáadjuk a csirkét, addig rázogatjuk, míg el nem kezd

barnulni. Ekkor beleöntjük a szóját és a sherryt, majd egy perc múlva a

paprikát. Három percig sütjük, tálaljuk

Címkék:
Tovább a blogra »