Paprikás-kukoricás csirke

2007 október 29. | Szerző:

 

Hozzávalók:

Egy csirkemell

Két zöld vagy piros, de mindenképpen élénk színû paprika

Három zöldhagyma

Egy doboz kukoricakonzerv vagy mirelit kukorica

Egy evõkanál olaj

Két evõkanál szójamártás

Két evõkanál sherry

Egy kisebb gyömbérgyökér



Elõkészítés:

a csirkét kicsontozzuk, kockára vágjuk, a paprikát
leszeleteljük, a hagymát ujjnyi darabokra vágjuk, a konzerv kukoricát
lecsorgatjuk, a mirelitet megfõzzük.


Fõzés: az olajat fölforrósítjuk, egy percig átsütjük a hagymát és a
gyömbért. Hozzáadjuk a csirkét, addig rázogatjuk, míg el nem kezd
barnulni. Ekkor beleöntjük a szóját és a sherryt, majd egy perc múlva a
paprikát. Három percig sütjük, tálaljuk

Címkék:

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!